Felújítva várja látogatóit a 60 éves vidámpark Debrecenben

A debreceni Nagyerdei Kultúrpark állatkert, növénykert és vidámpark is egyben. A vidámpark 1960. május 1-jén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta folyamatosan működik az év 180 napján. Március 14. szombattól új és felújított játékokkal várja a látogatókat az ország egyetlen vidámparkja. Számos új játékelem mellett a dízelmozdony vontatta kisvasút és a lovasforgó, felújítva, de ugyanúgy várja a szórakozni vágyókat, mint 60 évvel ezelőtt.

A vidámpark hatvan éve szórakoztatja a gyerekeket - A fotó illusztrációForrás: PublicDomainPictures/Pixabay

Az idén mintegy 50 millió forintot fordít fejlesztésre saját forrásból a vidámpark: a szombati nyitáskor már igénybe vehetik a gyerekek a négyállású bungee trambulint, de a fejlesztések folytatódnak, még az idei jubileumi évben több meglepetés játékot is átadnak a parkban, amely most 22 játékelemmel várja látogatóit. Az elmúlt öv évben folyamatosan növekszik a látogatók száma: tavaly több mint 150 ezren keresték fel a parkot, a látogatók 70 százaléka az állatkerten keresztül érkezett, vagyis mindkét intézményt felkereste. 

A kormány által kihirdetett veszélyhezet miatt korlázotni fogják a létesítmény területén tartózkodók számát, egyszerre nem lehetnek a területen 500 főnél többen.

A jelenleg 14,5 hektáros látogatóterülettel rendelkező park az idén további 4,5 hektárral bővül. A tervezési munkálatok várhatóan ez év második felében megkezdődnek – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek