János vitéz és az Alma együttes is ellátogat Sopronba

Gyerekeknek, családoknak szóló programokkal várják az érdeklődőket a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban – tudtuk meg a Pro Kultúra Sopron hírleveléből. 

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális KözpontForrás: Pro Kultúra Sopron

A Huszáros családi nap március 15-én, vasárnap 15:00 és 19:00 óra között, azaz a nemzeti ünnep délutánján lesz, a díszvendég János Vitéz, akinek "hiteles" történetét Boka Gábor játssza el. A lányokat "Iluska-iskolába", a fiúkat "Jánoskolába" hívják. Lesz huszárkaszinó, lovak ugratása, kardcsörtetés, zsinórozás és bajuszok pergetése. A jegyár: 1000 Ft, családi belépő: (maximum 2 felnőtt és 3 gyerek): 3200 Ft. Huszárjelmezben és Iluskának öltözve a belépés ingyenes!

Az Alma Együttes ad koncertet április 4-én 17.00 órától. Buda Gábor 1996 nyarán, egy gimnáziumi barátság nyomán alapította meg az akkor még négytagú Alma Együttest.

Alma együttesForrás: Dániel Fábián/Pro Kultúra Sopron

Mivel eddigre már több száz saját szerzeménye készült el, kezdetben a felnőtt közönségnek játszották József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Arany János, Petőfi Sándor és Romhányi József verseinek megzenésítéseit.

Egy véletlen felkérés kapcsán kezdtek el gyerekeknek zenélni. Legnagyobb slágerük, a Ma van a szülinapom a leggyakrabban megosztott hazai Facebook-tartalom, a Youtube-on pedig 27 millió megtekintésnél jár. Jegyár: 2.800 Ft, 2 éves kor alatt: INGYENES. További információkat mindkét rendezvényről a Pro Kultúra Sopron weboldalán találhatnak. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek