Svédország a világ legnagyobb csináld-magad éttermévé alakul

Hogy bemutassák mennyi egészséges és biztonsággal fogyasztható étel található a természetben, Svédország elindított egy csináld-magad főzési projektet, négy svéd Michelin-csillagos séf segítségével. A megvalósult program neve, Ehető vidék – The Edible Country – lett, melynek az a lényege, hogy a svéd erdők, tisztások és kilátópontok DIY gourmet éttermekké válnak, akkor és abban a pillanatban, amikor a vendégek azt szeretnék. Az étterem – vagyis az a hét, kézzel készített fa asztal székekkel, amiket bizonyos pontokra helyeztek ki a svéd erdőkben, és a séfek által kitalált kilenc fogásos menüsor ingyenesen foglalható és letölthető a Visit Sweden oldaláról.

Az asztalok már várják a vendégeketForrás: August Dellert/Visit Sweden/facebook

Az Ehető vidék lényege, hogy a négy svéd séf – Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Jacob Holmström és Anton Bjuhr – által összeállított kilenc fogásos menüsorokat a látogatók maguk is el tudják készíteni a természetben. Ilyenkor persze maguknak kell vinni a felszereléseket és a plusz hozzávalókat (ha kellenek) de az együtt főzés, már a szabadtéri asztaloknál történik, erdei alapanyagokkal.

Forrás: pixabay.com

Viszont mivel mégiscsak egy étteremről van szó, ezért ha helyszínt foglalunk a Visit Sweden oldalán, akkor lehetőségünk van nem csak asztalt, de főzőeszközöket is bérelni, illetve egy kosárnyi hozzávalót és még egy személyes séfet is, akinek a segítségével elkészíthetjük az ételeket a szabadban. Persze a „vállalkozás" azt nem tudja garantálni, hogy a választott időben minden erdei alapanyag ott lesz a természetben, de a szakács segítségével, biztos sikerül majd ebben az esetben is kiokoskodni vmit.

Az asztalokat és az opcionális kiegészítőket 2019 május és szeptember közötti időpontokra lehet majd lefoglalni, de ha minden időpont betelne, az sem baj, mert a receptek elérhetőek, ahogy a svéd természet megannyi gyönyörű pontja egy piknikezéshez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek