Több mint 2600 program lesz a Kutatók Éjszakáján

Szombattól regisztrálhatnak az érdeklődők az idei Kutatók éjszakája azon programjaira, amelyeken csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők.

A kétnapos rendezvény során szeptember 27-én és 28-án országszerte 260 helyszínen több mint 2600 program várja az érdeklődőket. Az eseményen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhet meg minden korosztály a tudományos kutatás új eredményeivel.

Kutatók Éjszakája / Researchers' Night in HungaryForrás: Kutatók Éjszakája / Researchers' Night in Hungary/Facebook

A kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan számos budapesti és vidéki múzeum, köztük a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum is csatlakozott az eseményhez.

A hagyományoknak megfelelően a rendezvényt megelőző héten ismert tudománynépszerűsítő szakemberek Budapest egy forgalmas pontján tudományos kísérletekbe vonják be a járókelőket.
A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. A szervezők közlése szerint tavaly közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. Európa-szerte csaknem félezer városban több mint egymillióan tudtak bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba, írja az MTI.

A regisztráció szombat délelőtt 10 órakor kezdődik az esemény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek