Ezekkel a nosztalgiajáratokkal utazhatunk szeptemberben

Hagyományosan szeptember végéig tart a fővárosi nosztalgiaszezon: az elmúlt évek rendszeres nosztalgiaközlekedésének eredményeként a menetrend szerint közlekedő nosztalgiajáratok a főváros őszi programkínálatának részévé váltak – írja a BKK honlapja

Szombatonként a világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán az N2-es nosztalgiavillamosról csodálhatjuk meg a világörökségi helyszínként is számon tartott Duna-partot, amely nappal és éjszaka is egyedülálló látványt kínál.

Forrás: Kemény Máté/wikimedia.org

Vasárnaponként az N19-es nosztalgiavillamossal utazva a budai rakpartról gyönyörködhetünk a pesti oldal panorámájában és a budai történelmi fürdők műemlék épületeiben; a villamos a Deák Ferenc térről indul, majd a Szent Gellért tértől a 19-es villamos vonalán halad a katinyi mártírok parkjáig.

Szeptemberben is minden vasárnap a nosztalgiavillamosok mellett a Deák Ferenc térről indulva körjáratként viszi az érdeklődőket az N109-es nosztalgiabusz a Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–Budai felső rakpart–Margit híd–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér útvonalon. A vonalon az IK180-as csuklós nosztalgiabusz mellett az IK630-as kabrió busszal is találkozhatunk: a 37 fő utazására is alkalmas, nyitott utastérrel rendelkező autóbusz a múltban is a legnépszerűbb városnéző buszok közé tartozott, ugyanis zavartalanul gyönyörködhetnek a fővárosi látványosságokban az ezzel utazók.

A korábbi években megszokott járművek mellett új, úgynevezett „retró" járatok is indultak az idei szezonban, amelyek normál díjszabással vehetők igénybe. Rendszeres retró járat közlekedik szeptemberben is minden szombaton és vasárnap R158 jelzéssel a Széll Kálmán tér és a zugligeti Libegő között. A járaton a BKV múzeumi jelleggel felújított Ikarus 260-as és Ikarus 415-ös típusú autóbusza közlekedik.

R47-es jelzéssel retró villamos közlekedik a Deák Ferenc térről Budafok, Városház térre szeptember 21-én, a BKV Budafok kocsiszínben tartandó nyílt napja kapcsán, mely utóbbi napon külön, fotósok számára indított pótkocsis nosztalgiavillamossal is készül a BKK a közlekedésbarátoknak. Ezzel kapcsolatban részleteket a BKK honlapján, illetve Facebook-oldalán olvashatnak hamarosan.

Retró autóbuszjárattal emlékezhetnek a közlekedésbarátok az egykori 3-as buszra szeptember 7-én, szombaton a Móricz Zsigmond körtér és Nagytétény, ipartelep között, a mai 33-as autóbusz útvonalán közlekedve.

Retró trolibuszjárat közlekedik szeptember 14-én R74-es jelzéssel a 74-es trolibusz útvonalán: a legendás szovjet gyártmány ZIU-9-es trolibusz a vonal meghatározó típusa volt évtizedeken keresztül.
A nosztalgia és retró járatok közlekedéséről további információk a BKK nosztalgia aloldalán érhetők el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek