Gumicsizma hajítás és szalmabála dobás is lesz a Vajdasági Parasztolimpián

  Topolyán augusztus 18-án kerül sor a már hagyományos Szent István-napi kenyérszentelőre, de ekkor lesz a Vajdasági Parasztolimpia is, mely az egyik leglátogatottabb rendezvényt a városban. A hagyományőrzés és a játékos vetélkedők állnak a rendezvény középpontjában.

  Szalmabála dobálásban is összemérik erejüket a versenyzőkForrás: Facebook / Vajdasági Parasztolimpia - Topolya

  Kézműves kirakodóvásár, lovaglási lehetőség, kisállat simogatás, parasztjakuzzi, valamint elmaradhatatlan és autentikus vajdasági humorral fűszerezett hangulat várja majd a topolyai vásártérre kilátogatókat augusztus harmadik vasárnapján.

  Több zenekar is fellép majd, a sztárvendég a Jusztin Tamás vezette Szivárvány együttes lesz, mely valamikor – a muskátlizene fénykorában – hatalmas népszerűségnek örvendett Vajdaságban. A Szivárvány együttes 21.00 órára tervezett fellépése után tűzijáték következik, majd egy ska zenekar, a Brass On The Road fel színpadra.

  A rendezvényen versenyek is lesznek: a legnagyobb paraszt mellett a legügyesebb parasztmenyecske címéért is folyik majd a küzdelem a délutáni órákban a vásártéren. 

  A 22. életévüket még be nem töltött fiatal férfiak külön kategóriában versenyeznek, de összesítésben akár közülük is nyertes lehet valaki. A veteránok, az 50 év felettiek kategóriájában három versenyszámban indulnak: petrencerúdtartásban, szalmabála dobálásában és gumicsizma hajításban. A versenyzők előre nevezését az esemény Facebook oldalán várják - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!