Idén is lógathatja lábát sötétedés után a Libegők Éjszakáján

Nagyon úgy néz ki, hogy idén is megtartják a Libegők Éjszakáját, amelyen a tavalyi első alkalomhoz hasonlóan ismét sötétedés után szállítják utasaikat az ország különböző pontján található libegőink. Tavaly ugyanis az összes hazai libegő csatlakozott az eseményhez, egyetlen kivétellel, amely a Mátraszentistváni Sípark volt. Idén azonban éppen ők voltak az elsők, akik Facebook-oldalukon meghirdették ezt a remek nyáresti programot panoráma liftezéssel és egész napos elfoglaltsággal egybe kötve július 20-ára.

"A legújabb négyüléses panoráma liftről gyönyörű kilátás tárul a látogatók elé, a lemenő nap fényében  a naplementék varázslatát élhetik át. A forró nyári napokban kellemes kikapcsolódást biztosít majd a hűvös 800 méteres tengerszint feletti magasság" – írják az esemény Facebook-oldalán utalva arra, hogy a Mátraszentistváni Sípark Magyarország legmagasabban fekvő hegyi falvainak ölelésében helyezkedik el. 

Mátraszentistváni SíparkForrás: Libegők éjszakája / Facebook

A hegyvidéki szubalpin klímának köszönhetően nemcsak a nyári forróságot lehet elkerülni, de a friss hegyi levegőben körbe túrázhatjuk hazánk legmagasabban fekvő hegyi tavait is – és teljesen mindegy, hogy gyalogosan vagy bringával indulunk felfedezésükre. A hegyi kaszálók tökéletes helyszínt biztosítanak majd egy családi pokrócos piknikezésre, vadvirágokkal és panoráma kilátással felszerelve. A kicsiket állatsimogató várja majd minipónikkal, törpeszamárral, racka- és törpekecske kicsinyekkel, de lesz nyuszi, csirke, kacsa és liba is.  

Aki pedig megéhezett, az a Hóhatár Hüttében fogyaszthat hegyvidéki és tájjellegű ételeket, megkóstolhatja a palóc és a szlovák konyha finomságait, és persze, a hütték jellegzetes ételét, a császármorzsát. "A romantikus hangulatú pihenést a szibériai rönkfából épített kunyhó biztosítja majd, a napimádók pedig a napsütötte teraszokon szívhatják magukba a langyos napsugarak éltető energiáját." Az eseményről bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek