Táncoljunk a téren át Beethoven-re!

A TérTáncKoncerten, amit 2019. június 16-ra terveznek a Szent István-bazilika előtti térre ezúttal Beethoven 7. szimfóniájára mozdul majd együtt több mint 400, többségében hátrányos helyzetű térségből érkező fiatal. Az ingyenes szabadtéri koncertet továbbra is a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában hallhatják; vezényel Fischer Iván - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Forrás: Akos Stiller / TérTáncKoncert / Facebook.com

A TérTáncKoncerten részt vevő gyerekek közül sokan még soha nem jártak a fővárosban, de már február óta tanulják a koreográfiát Beethoven 7. szimfóniájának 4. tételére a Budapesti Fesztiválzenekarral. Az esemény vezető koreográfusa Vári Bertalan, aki a hírek szerint idén is jól megmozgatja a csapatokat. A júniusi siker érdekében tavasszal régiónként összegyűlnek a gyerekek, és több csapattal együtt is elpróbálják a táncot. A felkészítők voltak már Vásárosnaményben, Apátfalván és Salgótarjánban is.

Az érdeklődők a kész koreográfiát és a koncertet 2019. június 16-án 19 órától nézhetik és hallgathatják meg a Szent István téren.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek