Ingyenes hajós és kisvonatos városnézéssel várják a turistákat Pozsonyban

Az idei tavasz legfontosabb eseménye a jégkorong-VB lesz, de húsvéti vásárt, futóversenyeket, sörfesztivált és jazznapokat is rendeznek a városban. 

Pozsony és Kassa lesz a 2019-es jégkorong világbajnokság házigazdája, május 10. és 26. között tehát az ország nyugati és keleti része is a mérkőzésektől és a szurkolóktól lesz hangos. De nemcsak a sport szerelmeseinek érdemes ebben az időszakban felkeresni a szlovák fővárost, hanem a finom helyi ételeket és italokat kedvelőknek is. A helyi vendéglátó egységek, bárok és sörözők némelyike ugyanis speciális menüvel készül az alkalomra.

Érdemes lesz betérni a helyi éttermekbe és bárokba a speciális finomságokértForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

Ugyanakkor már előtte, a húsvéti hétvégén április 19-e és 22-e között népi tánc- és kézműves-bemutatókkal, regionális gasztronómiai specialitásokkal, a Kis-Kárpátok borainak és helyi kézműves sörök kóstolóival, hagyományos húsvéti vásárral várják a látogatókat a Prímás palota előtti téren. Klasszikus és rendhagyó tematikus városnézéseket is indítanak, a Vöröskő várához pedig buszos kirándulást szerveznek – írja a Turizmus.com.

Pozsony belvárosát akár vonatról is megcsodálhatjaForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

Április 24. és 26. között a finom sörök szerelmeseinek érdemes ellátogatni a városba, ekkor rendezik meg a Caft Beer Festival-t, ahol több mint 80 sörfőzde 400 fajta termékét lehet majd megkóstolni a Régi Vásárcsarnokban. A sörfesztivál idéjén tartják a Tavaszi Pozsonyi Jazz Napokat, a zenés mulatozás április 25-én határozza majd meg igazán a szlovák főváros hangulatát.

Aki viszont pár nappal később érkezik, az már a Pozsonyi Városi Napok rendezvény-kavalkádjába csöppen, amelyet április 27-én és 28-án rendeznek meg. A rendezvénysorozat keretében nyitott ajtók várják Pozsony lakosait és látogatóit a múzeumokban és a város irányítása alá tartozó turisztikai létesítményekben, még a polgármesteri hivatalban is.

Továbbá ingyenes tematikus városnézések is lesznek gyalogosan, hajóval és kis vonattal.

Akár ingyen is körbejárhatja az óvárostForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

Április 27-én Szamo Történelmi Játékokat tartanak Dévényújfaluban történelmi csatajelenetekkel, lovas- és solymászbemutatókkal, kézművestermékekkel, és sok vidám családi programmal.

Kézműves termékekből sem lesz hiányForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

A pozsonyi turisztikai régió több újdonsággal is készül a szezonra. A Kis-Kárpáti expressz buszjárata különleges összeköttetést biztosít a főváros és a Kis-Kárpátok Borrégió között. Az érdeklődők részére vezetett túrákat és városnézéseket, szervezett borkóstolókat, szőlőhegyi kirándulásokat, csónaktúrákat és még számos izgalmas programot szerveznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek