Rendezvények özöne vár Palicson a hétvégén

  Eseménydús hétvégében lehet részük azoknak, akik a vajdasági szecessziós településre, Palicsra utaznak pénteken vagy szombaton, ugyanis színes rendezvényekkel ünneplik meg a Bornapokat. A különös hangulatú Nyári Színpadon a Palicsi Magyar Sokadalom és a Folk Music Fest népzenei fesztivál várja a közönséget, továbbá kirakodóvásár és kézműves foglalkozások is lesznek – tudtuk meg a Pannon RTV híréből.

  A Palicsi-tó partja megtelik árusokkal és programokkal a hétvégénForrás: Shutterstock / Készítette: Akiko Nuru

  A rendezvénysorozat péntek délután fél 5-kor kiállításmegnyitóval kezdődik a helyi közösség épületében, és egyidőben sokadalmi hangulat is várja a nyári színpadra érkező családokat. Lesz kirakodóvásár, valamint különböző kézműves foglalkozások, nemezelés, arcfestés és gyöngyfűzés fogadja a gyerekeket, majd 18:30-tól az Alma Együttes lép fel. 

  Az est folytatásában Pál István Szalonna és zenekara várja az érdeklődőket, ami a Magyar Állami Népi Együttes illetve a Felszállott a páva tehetségkutató hivatalos zenekara.

  A palicsi nyári színpadForrás: Shutterstock / Készítette: Andrej Antic

  A programok szombaton kispályás focitornával folytatódnak. Párhuzamosan 10 órától a nagy teraszon kezdetét veszi a palicsi borünnep is, ahol a borok osztályzása, értékelése történik meg. Hivatalosan pedig 11 órakor nyitják meg ünnepélyesen a 2019-es évi Orbán-napokat.

  Délután a népzene szerelmeseit a Kárpát-medencei Népdalkörök találkozója várja az iskolában, de emellett lesz balettelőadás, színjátszó csoportok bemutatkozása és sportbemutató is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!