Kinek van a legszebb szarvasmarhája?

  A 26. alkalommal meghirdetett haszonállat-szépségversenyt Hódmezővásárhelyen rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretében. A megmérettetésen sertés, juh, tejelő - és húsmarha, ló, valamint baromfi fajok közül választják ki egyenként a nagydíjas fajtagyőzteseket.

  Forrás: Alföldi Állattenyésztési Napok

  A lovak esetében például 5 lófajta versenyez; összesen mintegy 100 ló képviseli magát a megmérettetésen. De a hétvégi programra nemcsak a szakmát várják, hanem a gyerekeket és családokat is. Lesz szalmavár, hordólovaglás, tehénfejés, kisbárány-simogatás és további számos családi program 17 ezer négyzetméteren.

  A zsűri szakavatott hazai és nemzetközi bírákból áll. Érkezik szakember Angliából, Belgiumból, Szlovákiából, Csehországból és Franciaországból is – olvasható az Alföldi Állattenyésztési Napok sajtóközleményében és oldalán. A rendezvény igazgatója elmondta, az értékelés minden esetben szubjektív, a bírók azokat a küllemi tényezőket veszik figyelembe az állatoknál, amelyek meghatározzák az állat funkcióját, azaz a vágóértékét, termelését.

  Forrás: Alföldi Állattenyésztési Napok

  A 2019. május 9.-10.-11-i program második napján lesz a hivatalos eredmény hirdetés, ahol az egyedi pénzfelajánlások a Holstein fríz marha esetében a kétmillió forintot is elérik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!