Ingyen csobbanhat, ha benevez a fürdők futóversenyére

Futhatnak jótékonysági célból, indulhatnak a családdal, a barátokkal, de akár a kutyával is kocoghatnak a májusi rendezvényeken, ráadásul a fárasztó mozgás után ingyenes, fürdős lazuláson vehetnek részt.

Május 18-án, szombaton rendezik a tiszakécskei fürdő saját futóversenyét, aminek mottója: "Az élet egy futópálya - tedd próbára magad!". Reggel 8:30-tól a gyerekek futamai kezdődnek, 10 órától indulnak a 7 – 14 – 21 kilométeres távok, de aki inkább a barátaival indulna, a félmaratoni váltót választhatja.

A befutók ajándékokat kapnak, amik között szerepel egy ingyenes belépő is a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőbe, ahol jó idő esetén akár a szabadtéri medencéket is használhatják, de a beltéri gyógyvizes medencéiben is megpihentethetik a megfáradt izomzatot.

Lazítás a Tisza-parti Gyógy-és ÉlményfürdőbenForrás: Facebook / Tisza-parti Gyógy-és Élményfürdő

Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület jótékonysági futást szervez május 11-én Gyulán, aminek a bevételeiből hátrányos helyzetű gyermeket támogatnak. A 11. alkalommal megredenezett eseményen 42 kilométeres maratont, félmaratont, 14 és 7 kilométeres távokat választhatunk, de váltófutásra is nevezhetünk. A startvonalba a kerekesszékeseket is várják. A versenyt sikeresen teljesítőknek a Várfürdő felajánlotta az ingyenes fürdési lehetőséget 1 alkalommal az adott, vagy az azt követő napra. Az Aquapalotában élmény-, gyógy-, és termálmedencékben ejtőzhetnek a fárasztó nap után.

Május 25-én, Bükfürdőn is jótékonysági futóversenyt rendeznek, két SMA-izomsorvadásban szenvedő kisgyermeket támogatnak a befolyt összegből. Indulhatnak egyénileg 7 kilométeren vagy a félmaratonon, de akár váltóban is lefuthatják a félmaratoni távot. 9:30-tól ingyenes nevezés után indul a családi futam, 10:30-tól pedig a félmaraton rajtja.

Gyereknapi kísérőprogramok is színesítik az eseményt, kirakodóvásár, vidámpark, ugrálóvár, kézműves- és történeti játszóház, arcfestés, Animal Cannibals- és Hooligans-koncert is lesz. 21 kilométeren a legidősebb és a legfiatalabb indulót, a leggyorsabb kerekesszékes versenyzőt, és a leggyorsabb, védőfelszerelésben futó tűzoltót is díjazzák. Minden nevező részére a verseny napjára érvényes napijegyet biztosítanak a Bükfürdő Thermal & Spa-ba, ahol 34 medence közül válogathatnak.

Bükfürdő Gyógy- és ÉlménycentrumForrás: Facebook / Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum / Készítette: Csepregi Tibor

2019. szeptember 21-22. között tartják Zalakaros legnagyobb futóversenyét, amin akár kutyák is részt vehetnek gazdijukkal. A távokon a különböző korcsoportokat, illetve az abszolút női és férfi befutókat díjazzák. Szeptember 21-én a kutyás futás résztvevőinek ingyenes kutyamasszázst, kutyás bemutatókat szerveznek, az egyéni résztvevőknek ingyenes vércukorszintmérést biztosítanak. Az enyhén lejtős, dombos távokon frissítők és masszázs várják a futókat. Minden nevezőnek ingyenes belépési lehetőséget biztosítanak a Zalakarosi Fürdőbe, aminek termálvizes medencéiben és szaunáiban jól esik majd a pihenés és a regeneráció – írja a Termálfürdő.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek