Az anyukáknak is jár a nyaralás, sőt!

Minden anyukának érdemes elmenni nyaralni a gyerekek nélkül is, írja a Travel+Leisure, aki ez ilyen kikapcsolódást úgy hívja: „Momcation". Az angol szójáték a Mom (anyuka) és Vacation (vakáció) szavak összeolvadásából jött létre, és tökéletesen kifejezi a lényeget: úgy kell elmenni lazítani, hogy az ember egy kicsit az anyagságot is pihenteti, azaz a gyerkőcök nélkül megy kikapcsolódni.

Lazítani csak úgy lehet, ha valóban nem zavar senki és semmiForrás: Free-Photos/Pixabay

A cikk lényegében arról ír, hogy mennyire túlvállalják magukat az anyukák, és, hogy hosszú távon ez senkinek sem tesz jót. Ezért, szakértői véleményekre alapozva azt javasolják, hogy minimum évente egyszer minden anya menjen el nyaralni a gyerekek nélkül. Azt is hozzáteszik, hogy ez nem csak az anyukáknak, hanem a gyerekeknek is jót tesz, akik a pihenés végén egy feltöltődött, boldog és vidám anyukát kapnak vissza.

A Wisconsin Medical Journal orvosi lapból idézve még azt is hozzáteszik, hogy azok, akik kétszer egy évben tudják ezt megtenni, az év többi részében is kevésbé lesznek feszültek és a párkapcsolatuk is kiegyensúlyozottabb marad.

Pihenjen úgy, ahogyan igazán jól esikForrás: jill111/Pixabay

A cikkben említett szakértőket idézve kitérnek arra is, hogy egy –egy ilyen vakáció nem luxus, hanem egyszerűen szükséglet. Egy olyan alkalom, amikor az anyuka mentálisan is feltöltődhet, hogy újra helyt tudjon állni minden szerepkörben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek