Idén a Millenárison várja az adományozókat a Mikulásgyár

Tizennegyedik alkalommal tárja ki kapuit az ajándékozók előtt a Mikulásgyár, a jótékonysági akció központi helyszíne idén a Millenárison lesz, ahol a szervezők számos ünnepi programmal várják az adományozókat - olvasható a Mikulásgyár honlapján.

A 2017-es MikulásgyárForrás: mikulasgyar.hu/press

Millenáris Parkban november 30-án 11 órakor nyit a Mikulásgyár, az ünnepségen részt vesz Joulupukki, a finn Mikulás is. Ezt követően mindennap 9 és 21 óra között fogadják az adományozni vágyókat. A budai helyszín mellett idén is nyílik gyűjtőpont Pesten, a Lurdy Házban.

Az idei gyűjtőakció kampányához sztárokat is felkértek a szervezők, hogy ismertségükkel ráirányítsák a figyelmet a programra. A közreműködők között szerepel Risztov Éva, Balázs Andrea, Bodrogi Gyula, Csonka András, Dukai Regina, Győrfi Pál, Harsányi Levente, Hódi Pamela, Kecskés Karina, Koroknyai Virág, Kovács Kati, Mádai Vivien, Németh Kristóf és Tóth Vera. A József Attila Színház társulata is közreműködik a nagyszabású jótékonysági akcióban, amelyben 2 ezer önkéntes segédkezik.

Olyan állapotú játékokat és könyveket várnak, amit a saját gyerekünknek is odaadnánkForrás: mikulasgyar.hu/press

Hagyományosan a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz, a szervezet több száz önkéntese segít az adományok gyűjtésében és azok eljuttatásában a rászoruló családokhoz. Tavaly csaknem 20 ezer doboznyi adományt juttattak el a mélyszegénységben élő családok számára. A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Az adományozók által a postákon ingyenesen leadott, "Mikulásgyár" felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt központjába szállítja.

A Mikulásgyár idén is elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként. Fontos, hogy a rászorultaknak elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.) van szükségük.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek