Marokkói Kézműves és Kulturális Hét a Vajdahunyad várban

Első alkalommal rendezik meg a Városligetben, a Vajdahunyad várában a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet, 2018. szeptember 7. és 16. között. A rendezvény célja, hogy a kiállított művészi kézműves – elsősorban a réz- bőr, és fazekas – tárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül a hazai közönség megismerje a marokkói kultúra sokszínűségét és az ott élő mesterek kreativitását – írja a Turizmus.com.

Forrás: facebook.com/Morocco in hungary/ Le Maroc en Hongrie/ Marokkó Magyarországon

A Vajdahunyad vára kilenc napig több mint 30 kézművesnek és művésznek ad helyet. Utóbbiak többek között kalligrafikus aláírásokat készítenek, miközben a látogatók válogathatnak a kerámiából, fából, (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyak, illetve a ruhák, szőnyegek, argánolaj és henna között. Sőt végig is nézhetik, hogyan készül el egy-egy mestermunka.

Forrás: facebook / Morocco in hungary/ Le Maroc en Hongrie/ Marokkó Magyarországon

Természetesen a gasztronómiai kínálat sem hiányozhat a fesztiválról; így a legfinomabb marokkói ételkülönlegességekbe is belekóstolhatunk. De a rendezvényen olyan workshopokat is rendeznek, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek például a generációk óta élő esküvői szokásokkal.

Bővebb információ a rendezvény Facebook-oldalán található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek