Már Pannonhalmán is sétálhatunk a lombkoronák között

  Az új lombkorona-tanösvény a 2015-ben átadott Boldog Mór-kilátó és az azt övező erdei tanösvény mellé épült a parkerdőben. A lombkoronasétány kilátópontként is működik, ahonnan a város és a sokorói dombok is láthatók - írja cikkében a Kisalföld.

  A halat – mint a hely szellemiségére is utaló keresztény szimbólumot – formázó létesítmény tartószerkezete fémből készült és faborítást kapott. A hal farka a feljáró, amely a jelenlegi tanösvényről indul, majd a hurokszerűen kanyarodó ív is ugyanerre a tanösvényre vezeti vissza a látogatót. A magaslati sétaút közel 80 méter hosszú, és a legmagasabb pontja a talajszinttől számítva 14 méter magas. Az áprilisi átadó ünnepségen Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát áldotta meg ezt a lombkorona tanösvényt.

  Forrás: KASZÓ ZRT. Facebook
  A legjobb hazai lombkorona-ösvények, ahova nincs belépő
  Egy lombkorona ösvény, amely vízben, földön és levegőben tartogat kalandot. Egy másik, amely szurdokon ível át, és egy harmadik, ahol még egy denevérodúba is bemászhatnak a legkisebbek. De tudunk ajánlani lombkoronás kalandokat egy igazi öregerdőben, és egy olyat is, ahol csőcsúszdán gyorsíthatják meg a lejutást - nézzék csak!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!