Óriás vízi színház Dubaj legújabb látványossága

Augusztus 31-én nyílik az 1300 férőhelyes La Perle vízi színház, amely hetente ötször, napi két előadással várja látogatóit egész évben.

 
Az Al Habtoor régióban található színház pódiumának közepére egy medencét építettek, amelyet 2,7 millió liter vízzel, vagyis nagyjából egy olimpiai medence háromszoros vízmennyiségével töltöttek meg. Persze a hangtechnika a vízben és a víz felett is működik, a fellépő művészek és a technikusok egymást és a zenét a víz alatt is hallhatják. Ezt a 360 fokban hallható muzsikát pedig összesen 135 hangszóró biztosítja.

Fotó: Laperle.com

 A La Perle színház egyébként akár esőt is képes produkálni, a nézőtéren belül ugyanis két vízszivattyú található, amely percenként 9000 liter vizet tud szállítani és pumpálni. A showban egy hat méter magas, marionett figurára hasonlító báb is szerepel, amelyet összesen hét előadóművész mozgat a földön állva és a magasból lógva. A színházban gyakorlatilag minden amolyan vetítővászonként működik, ahol az üléseket, a falakat, a padlót és az épület kupoláját is színes fényekkel festik meg.

Az előadók 25 méteres magasságból ugranak le a medencébe, és már a levegőben különböző produkciókat mutatnak be. Biztonságuk érdekében az előadás teljes ideje alatt búvárok figyelik a vízbe érkezést. A medencét úgy tervezték, hogy vizét ne kelljen leereszteni, tisztítását egy önműködő rendszer végzi a nap 24 órában, a hét minden napján.

Az augusztus 31-i nyitó nap másfél órás előadására a legolcsóbb (!), 400 dirhamos (32 000 forintos) jegyek már elkeltek, de ha valaki nagyon ott akar lenni, az 600, 800 és 1600 dirhamos jegyeket még biztosan talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek