Szafarimintás dirndlit is vehet Bécsben az Afrika Napok fesztiválon

  Szafarimintás dirndlit is vehet Bécsben az Afrika Napok fesztiválon

   Afrika szépségét és valódi arcát szeretné megmutatni a látogatóknak Bécs egy kevésbé ismert fesztiválja, az Afrika Napok, amit 2017. augusztus 18. és szeptember 5. között tartanak a Duna-szigeten. A rendezvényen emellett rámutatnak a kontinens problémáira és segélyszervezeteknek is gyűjtenek.

  Számtalan koncert színesíti a fesztivált Fotó: Afrika Tage / FacebookForrás: Travelo

   Az afrikai kultúra nem csak törzsi rituálékból és vad dobpergésből áll, Afrika pedig sokkal többet tud adni a látogatóinak, mint a fotószafarik és a full-extrás golflétesítmények – ezt szeretnék megmutatni a látogatóknak az Afrika Napok szervezői, akik rendezvényükkel a kultúrák közötti toleranciát és megértést is hirdetik.

  A 2017. augusztus 18. és szeptember 5. között a bécsi Duna-szigeten megrendezett fesztivál központi eleme egy hatalmas bazár, ahol tarka-barka kelmék, ékszerek, maszkok, tea- és fűszerkülönlegességek között válogathatnak az érdeklődők. A bevállalósabbak akár egy afrikai frizurát vagy szafarimintás dirndlit is választhatnak vásárfiának, ha a színes kézműves termékeket, kisbútorokat nem tartják elég izgalmasnak.

  A gasztronómiai standoknál tipikus afrikai ételeket, italokat kínálnak majd, a kulturális program pedig a bazár kínálatához hasonló sokszínűséget ígér. Fellép többek között a Black Slate, akik olyan világslágereket jegyeznek mint az "Amigo" és a "Godfathers", vagy a reggae egyik eredeti királynője, Dawn Penn, aki a "You Don't Love Me – No, No, No" című slágerrel vált híressé. De Anthony B., Jahcoustix, Sona Jobarteh, Osibisa, Maria Brown és Black Prophet koncertje is kötelező program a reggae és az afrikai ritmusok kedvelőinek.

   Mivel a rendezvény Afrika igazi arcát akarja megmutatni a látogatóknak, felolvasóesteken, előadásokon is foglalkoznak a kontinens problémáival, és adományokat gyűjtenek különböző segélyszervezeteknek. Négy napon, augusztus 21-én, 28-án valamint szeptember 4-én és 5-én ingyenes ugyan a belépés a fesztiválra, helyette viszont a látogatók pénzadományokkal segíthetik a jelen lévő szervezeteket. Tavaly összesen 32 ezer eurót sikerült így összegyűjteni.

  Részletes program a rendezvény honlapján található. Ha már ott jár, pördüljön egyet az idén 120 éves bécsi óriáskerék klimatizált kocsijaiban is. És ha nagyon meleg van, segítünk megtalálni a legközelebbi ingyenes ivókutakat Bécs belvárosában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!