Itt talál ivókutakat a bécsi hőségben

 Bécsben is tombol a nyár, ezért immár kilencszáz ivókútból vehetnek vizet városszerte a járókelők. Ráadásul a kutakból a legjobb minőségű víz folyik, tudtuk meg Bécs város külképviseletétől. Ha a nyáron Bécsben jár, mert mondjuk kíváncsi a belvárosban nemrégiben megnyílt hatalmas szabadidőparkra, érdemes igénybe vennie a térképet, mely segít ivókutat találni a hőségben.

ár a hétvégén volt az osztrák ivóvíz napja, a bécsiek vízfogyasztása a városban tomboló hőhullám miatt már a múlt héten túllépte a 2015-ös rekordot, a napi 500.000 m³-t. Az osztrák főváros ivóvizének minősége legendás, ugyanis valódi alpesi forrásvíz folyik a csapból. Nincs még egy olyan milliós város, mint Bécs, ahol a legjobb minőségű víz egyenesen a hegyekből érkezik. Az ivókutak pedig bárhol, bármikor és ingyenesen biztosítják minden járókelőnek a hozzáférést a tiszta ivóvízhez. Hogy a bécsiek még sokáig élvezhessék a kiváló minőségű csapvizet, a város évi ötvenmillió eurót költ a vízvezeték hálózat karbantartására, és további mintegy tizenötmillió eurót a forrásvidékek védelmére.

Fotó: Novotny / MA31

A városban található állandó ivókutak mellett kánikulában az „Igyál vizet!" (Trink Wasser!) program keretében mobil kutakat is felállítanak. A már messziről is jól látható, három méter magas fémoszlopokat a város legforgalmasabb pontjain álló vízcsapokhoz csatlakoztatják. A mobilkutakat először a 2008-as Labdarúgó Világbajnokság nézőterén vetették be, ám a vb után hamar elterjedtek a városban is. Idén nyáron már összesen kilencszáz ivókút várja a szomjas járókelőket – a hozzá legközelebb eső vízvételi lehetőséget pedig mindenki egy kattintással megkeresheti a város honlapján található térképen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek