Augusztusban Avignon minden műemléke fényjátékot kap

  Augusztusban Avignon minden műemléke fényjátékot kap

  A világ egyik leghíresebb fényjátékát, az avignonit, idén augusztus 12. és szeptember 30. között rendezik - írja a Turizmus.com.

  Amikor Avignon híressé vált fényei kigyúlnak, a műemlékeket zenés kivilágítással látják el, a különböző helyszínekre családok érkeznek, hogy az időutazás és a fényjáték mellett a showműsort is élvezzék. Tavaly mindezt egy héten háromszor angol nyelven is meghallgathatta a közönség, idén azonban sötétedés után már minden nap megteheti. Ahogy az eddigi években, úgy idén is híres művészek hangján lehet majd meghallgatni a különböző műfajú előadásokat.

  A pápai palota homlokzatán is gazdagon játszanak majd a fényekChimigi / Wikipedia

   Persze nekünk sem lehet okunk a panaszra. Június 30. és július 2. között ismét látványos esti fényekbe öltöztetik majd Pécset, több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre a belvárosban. A Zsolnay Fényfesztivál az egyik legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE által május elején kihirdetett Minősített Európai Fesztivál címet is elnyerte, így aztán a pécsiek pláne büszkék lehetnek fényfestésükre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!