Madárbarát tanösvény nyílik a Budakeszi Vadasparkban

  Madárbarát tanösvény nyílik a Budakeszi Vadasparkban

  A Budakeszi Vadaspark a Madarak és Fák Napja alkalmából újabb attrakciót bocsát a látogatók rendelkezésére, tudtuk meg a vezetőségtől. A „Madárbarát kert" tanösvényt május 13-án lehet először kipróbálni, de a szombati programkavalkád egyéb izgalmakat is rejt. A programokon való részvétel a vadasparki belépő árán felül természetesen ingyenes.

  Fotó: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

  A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat; hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb a legfiatalabbakhoz a természetet és a környezettudatos gondolkodást. A vadaspark munkatársai a Madarak és Fák Napja apropóján, tollas barátaink megvédése érdekében, „maradandóbb" attrakcióval is készültek a nagy népszerűségnek örvendő, ismeretterjesztő programelemeken kívül.

  A tanösvényen bemutatják a leghasznosabb madárbarát eszközöket, és a látogatók fontos tudnivalókkal gazdagodhatnak arról, hogyan etessék, itassák a madarakat.

  A Madarak és Fák Napja részletes programkínálata
  10:00-16:00 – „Szelídek és vadak" előadás (Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület)
  10:00-16:00 – Madárgyűrűzési bemutatók
  10:00 – Mosómedve látványetetés
  11:00 – Róka látványetetés
  12:00 – Állatijó Bemutató a színpadon
  13:00 – Aranysakál látványetetés
  14:00 – Állatijó Bemutató a színpadon
  15:00 – Kisragadozó látványetetés

  A tanösvény az egyéb olyan állatok megtelepedését elősegítő eszközöket is szemlélteti (süngarázs, darázsgarázs, lepkekert), amik szinte bármelyik kertben előfordulhatnak.

  Fotó: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

  A „Madárbarát tanösvény" mellett továbbá kialakítottak egy hüllőbarát sziklakertet is: a talajba fektetett, különféle méretű csövek megfelelő búvóhelyet, egyben létfontosságú telelő járatokat biztosítanak a hüllők számára. Ha pedig kellő napfény éri, a szikla felülete ideális napozóhellyé válhat a Budakeszi Vadasparkban felbukkanó gyíkoknak, siklóknak és az egyéb erdei hüllő- és kétéltű fajoknak.

  Ha már ott járnak, a márciusban érkezett két új barna medvéhez is köszönjenek be. További tudnivalók a Vadaspark honlapján olvashatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!