Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba

Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba

A Budakeszi Vadaspark célja, hogy a látogatókkal eredeti élőhelyükön ismertesse meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A barnamedve pedig ebben a célkitűzésben kiemelten fontos, és a látogatók körében is népszerű. A park napokban érkezett két új barnamedvéje összeszokott párosként vette birtokába a külön számukra megújított medvekifutót - olvasható a vadaspark közleményében.

Vackor barnamedve szomorú, idő előtti elpusztulása után hű partnere, Móric magára maradt. Mivel állatkerti és vadasparki viszonylatokban nem lehet csak úgy párt cserélni, ráadásul az összeszoktatás nehéz folyamat, ami az állatok számára is veszélyes lehet, ezért Móric visszakerült eredeti otthonába, a Veresegyházi Medveotthonba, ahonnan a két új medve is érkezett.

Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

 "Romulus-szal és Tiborral való ismerkedés és a látványetetések betanítása érdekes feladatot fog jelenteni minden dolgozó számára. A medvekifutót nemcsak megerősített biztonsági rendszerrel korszerűsítettük, hanem vadonatúj, törhetetlen üvegbetétek elhelyezésével tettük lehetővé, hogy a közönség akadálytalanul, szinte testközelből gyönyörködhessen a tekintélyt parancsoló csúcsragadozókban" – fogalmazott Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek