70 méteres magasságból csodálhatja a Balatont az új földvári kilátóból

Július 1-én nyit a Balatonföldvári Hajózási Látogatóközpont. A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árboca egyben a Balaton legmagasabb épített kilátója.

"A kilátó magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon mindkét irányba, a 29 kilométerre lévő balatonakarattyai magaspartig és a 49 kilométerre lévő Keszthelyig, illetve Fenékpusztáig. Szép időben eddig is a Balaton egyik legszebb kilátó pontjának tartották a földvári magaspartot, a kilátóval kiegészülve különleges élményt nyújt" - olvasható a honlapon.

 

Fotó: Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont

Az összesen 400 négyzetméteres kiállítótérben terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be a hajózást a kezdetektől napjainkig olvasható a kilátó honlapján.A 25 fős, igény esetén 40 főig bővíthető 3D-s moziteremben kisfilmeket lehet nézni a balatonföldvári hajózástörténetről, a 3-10 éves gyerekeket hajózástörténettel összefüggő játékokkal várják, ezenkívül egy 50 fős konferenciateremmel is rendelkezik az épület.

És hogy miért pont Balatonföldvár? A település történelme szorosan összekapcsolódik a magyar tengerrel, illetve a balatoni hajóforgalommal. Itt működik a Balatoni Hajózási Zrt. egyik legnagyobb kikötője.

A látogatóközpont augusztus 31-ig 10-22h-ig, szeptember 1-től 10-18h-ig tart nyitva, a hétfő szünnap. A felnőtt belépődíj 1000 Ft, 3-14 éves gyerekeknek 500 Ft, diákcsoportok kedvezményes jegyet is kaphatnak.

Arról, hogy miért érdemes a déli partot is felfedezni, itt olvashat!

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Novemberben nyílik Tihany római őrtornya 
A Gardafesztivál idején már az új tihanyi kilátóból gyönyörködhetünk a Balaton északkeleti részében, sőt, megfelelő időben és napszakban a tó nyugati medencéjének jelentős része is feltárul előttünk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek