Megnyitott a Római-parti Plázs, ahol nyár végéig ingyen csobbanhatunk

Pénteken megnyitott a Római-parti Plázs, Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, amely az idei esztendőben augusztus 20-ig várja majd mindazokat, akik vízparton töltenék a forró nyári napokat a fővárosban.

Elindult a szezon a Római-parti Plázson - illusztrációForrás: obudainyar.hu

A megnyitást ezúttal is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés, föveny-előkészítés, továbbá a meder átvizsgálása és tisztítása előzi meg, ennek eredményeként 2024-ben is a tiszta és gondozott partszakasz, kiépített infrastruktúra várja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A vízminőség-ellenőrzés a nyitvatartás teljes ideje során napi rendszerességgel ismétlődik majd. Ha a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárják, és csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

A vendégeknek színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget biztosítanak.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között – írja az obuda.hu. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek