Kezdődik a kerékpársáv kialakítása a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között

November 2-ától indul a Nyugati téren és a Jászai Mari téren a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása, a munkálatok várhatóan három hétig tartanak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A Margit híd és a Nyugati tér közötti szakaszon utóbbi irányába pollerekkel, azaz terelőoszlopokkal védett kerékpársávot, más szakaszokon a buszok és a biciklizők közlekedését segítő közös sávokat alakítanak ki. A fejlesztés után a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is kétszer két forgalmi sáv áll majd az autósok rendelkezésére.

A közösségi költségvetés nyertes projektjeként megvalósuló fejlesztéshez kapcsolódóan a Szent István körúti kerékpársáv létesítése miatt november 2-ától megszűnnek a parkolósávok a Nyugati tér felé vezető oldalon.

A munka első fázisában, várhatóan november 12-éig lezárják a Jászai Mari téren a villamosperon Margit híd felőli végén a két belső sávot, valamint a Nyugati térnél a Váci útra balra kanyarodó külső sávot. Ebben az időszakban festik fel a hosszanti burkolati jeleket, ezzel párhuzamosan megkezdődik a Jászai Mari térnél, a Hollán Ernő utcánál és a Szemere utcánál a jelzőlámpák beállítása. A Jászai Mari téri villamosperon Margit híd felőli vége átépül, a meglévő gyalogos-átkelőhely mellett új kerékpáros átvezetés létesül.

A teljes kivitelezés várhatóan három hét alatt készül el, a munkakezdést és a befejezés időpontját azonban az időjárási körülmények is befolyásolhatják - olvasható a BKK közleményében.

A borítókép forrása: Shutterstock/Mistervlad

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek