Idén utolsó alkalommal nyílik meg a Pesti alsó rakpart

Koncertek, gyermekprogramok és gyertyafényes vacsora kíséretében idén utolsó alkalommal nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt.

Idén utoljára nyílik meg a kikapcsolódni vágyók előtt a Pesti alsó rakpartForrás: bkk.hu

 Az október 21–23-i hosszú hétvégén (szombaton, vasárnap és hétfőn is) a rakpartnyitások alkalmával már megszokott útvonalon, az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtótól a Margit hídig lesz bejárható a rakpartszakasz. A nyitott rakpart mára több tízezer ember kedvelt helyszínévé vált, amelyet a tervek szerint jövőre sem kell majd nélkülözniük – írja sajtóközleményében a BKK.

A hosszú hétvégén a fővárosiak és az idelátogatók csendes, nyugodt, a gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

A Jane Haining rakparton pihenőpark és ideiglenes köztér várja az arra járókat, a 2-es villamos vágányai alatt pedig nyitva áll a közösségi viadukt. Az idei utolsó rakpartnyitást különböző szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programok színesítik. A mozogni vágyók tajcsi- vagy jógagyakorlatokat végezhetnek, az érdeklődők megismerkedhetnek a teherbiciklivel, illetve múltidézéssel egybekötött kerékpártúrán vehetnek részt. Lesz még kézműves foglalkozás, közösségi színház, koncertek, gyermekprogramok, hétfőn pedig gyertyafényes vacsora búcsúztatja az idei rakpartnyitást. Mindezekről a Budapest 150 oldalon olvashatók részletek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek