Már nem csak a hétvégén autómentes a Pesti alsó rakpart

Egy teljes hónapra megnyitották a rakpartot az oda gyalog, kerékpárral, vagy rollerrel kilátogatók előtt. Július 15-től, szombattól – a már megszokottnak mondható hétvégi időszakon túl – egy hónapon át, egészen augusztus közepéig nem hajthatnak be az autóval közlekedők a Pesti alsó rakpart Eötvös tér és az Irányi utca közötti szakaszára. 

Pesti alsó rakpartForrás: bkk.hu

A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

A Pesti alsó rakpart jövője régóta foglalkoztatja a budapestieket, hiszen az évtizedek óta városi autópályaként használt terület elzárja a városlakók elől a Duna partját, az egyáltalán nem illeszkedik a városszövetbe. A szakemberek jelenleg is dolgoznak a jövő Pesti alsó rakpartjának tervezésén. Ehhez azonban az ide látogatók, a rakpart használóinak véleményére is kíváncsiak: egy kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja, hogy milyennek szeretné látni a jövőben a Pesti alsó rakpartot, melyek azok a funkciók, eszközök, programok, amelyek még élvezetesebbé tehetik az itt eltöltendő időt. A kérdőív ezen a linken érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek