Április végére megszépül újabb 10 játszótér a Fővárosban

A Főkert oldalán olvasható, hogy a Vérmező Szitakötő játszóterének tavaly őszi, és a Fővám téri játszótér idén lezárult felújítása után, további közel tucatnyi helyszínen indulnak felújítási munkálatok. Az elhasználódott gumiburkolatok részleges, vagy teljes cseréje, a szükséges kisebb hibajavítások az időjárástól és a hibák mértékétől függően játszóterenként 5-6 napot vesznek igénybe.

játszótér,budapest,felújításForrás: ©Főkert.hu sajtófotó

A Szent István park, a Városmajor és a Gesztenyéskert megújítási munkálatai már le is zárultak. Az elkövetkezendő időszakban az alábbi játszótereken kell ideiglene lezárásokra számítani:

Óbudai-sziget: április 10. – április 15.

II. János Pál pápa tér: április 12. – április 18.

Európa Liget: április 14. – április 19.

Moszkva sétány: április 19. – április 22.

Gellért-hegy: április 21. – április 25.

Vérmező: április 25. – április 29.

Az Óbudai-sziget csúszdás játszótéren az illetékes szakemberek a tavaszi ellenőrzés során olyan biztonsági, statikai problémákat tártak fel a játszóeszközök alépítményénél, amely miatt a létesítmény több elemét, a három nagy csúszdát és a hozzájuk tartozó mászótornyokat is le kellett zárni.

A csúszdákkal szomszédos mászópiramis és az abból induló csúszdák továbbra is használhatók, állapotukat a szakemberek folyamatosan ellenőrzik.

A Fővárosi Önkormányzat megrendelése alapján, lakossági bevonással elkészültek a játszótér koncepciótervei, hamarosan elkezdődhet az alépítmények állapotfeltárása, ezt követően a kiviteli tervek elkészítése, majd a játszótér felújítása. A komplex fejlesztés több ütemben valósul meg. 2024 tavaszán egy a használók elvárásainak megfelelően felújított, minden szempontból biztonságos, játszóteret tölthet majd be újra a gyerekzsivaj - írták az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek