Április végén ismét a magasba emelkednek a bringák!

Az idei I bike Budapest bringás felvonulást április 22-re tervezik a szervezők, a Critical Mass Hungary, az I bike Budapest és a Magyar Kerékpárosklub. Céljuk, hogy bringás város legyen Budapestből. Az örömtekerés egyben demonstráció is lesz egy olyan Budapestért, ahol mindenki biciklire tud ülni - írják az esemény Facebook oldalán.

Forrás: I bike Budapest / Facebok.com

Szintén itt olvasható, hogy a felvonulással azt is el szeretnék érni, hogy a teljes felújítást követően dugómentesen átjárható legyen a Lánchíd. Ennek érdekében április 22-én szombaton, a Föld napján a biciklisek veszik birtokba a várost. A Hősök teréről indulnak 16 órakor, és végig tekernek az Andrássy út – József Attila utca – Lánchíd – Alagút – Alagút utca – Attila út – Döbrentei tér - Raoul Wallenberg rakpart – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Petőfi híd – Közraktár u. – Salkaházi Sára rakpart – Jane Haining rakpart – Id. Antall J. rakpart – Margit híd – Schulek Frigyes sétány – Alsó-nagyrét, Margitsziget útvonalon.

Az elmaradhatatlan össznépi bringaemelésre 18 órakor számíthatunk az Margitszigeti Alsó-nagyréten. Természetesen kísérőprogramok is lesznek a felvonulás előtt, közben, után. Például 6 különböző útvonalú csillagtúra, melyekhez lehet csatlakozni, vagy éppen megszervezni. A 6 útvonal egyenkénti linkjét a felvonulás Facebook-oldalán éritek el. De nem csak tekerős programok lesznek: várható piknik és zene az Alsó-nagyréten; a pokrócot, kaját, frizbit, labdát nekünk kell vinni, de az aláfestőzenének Panda lesz a felelőse.

És a végére még egy felhívás. A program alatt készült és beküldött helyszíni videókból és fotókból a szervezők közösségi videót vágnak majd. A videókat a ibikebudapest@kerekparosklub.hu címre, vagy a Facebook-oldalra lehet majd beküldeni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek