Autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza a húsvéti hosszúhétvégén

Ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt április 7., nagypéntek hajnaltól április 10., húsvéthétfőn este 11 óráig - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Az autómentes pesti alsó rakpartForrás: BKK

A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt, de az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni.

A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.

A teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják; erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek