Nőkről nevezhetünk el közterületeket Budapesten

Március 8-ához, a Nőnaphoz közeledve Budapest II.kerületének polgármestere elmondta, hogy a kerületben az eddig névtelen közterületeket olyan nőkről nevezik el, akikre joggal lehetünk büszkék – olvasható a masodikkerulet oldalán.

Először 2021-ben hirdették meg négy addig névtelen közterület elnevezését. Akkor több mint ezer javaslat érkezett be és így gazdagodhatott a kerület a Szabó Magda sétánnyal, a Psota Irén utcával, a Komlós Juci közzel és a Solt Ottilia térrel. 

 

Nőnap alkalmából idén is számítanak a II. kerület közösségének javaslataira annak érdekében, hogy négy eddig névtelen közterület a továbbiakban példamutató munkásságú nők nevét viselhesse.

A bejegyzésben olvasható, hogy Budapesten a valós személyek neveit viselő utcanevek kb. 89 százalékát férfiakról és 11 százalékát nőkről nevezték el, ezen az arányon szeretnének most változtatni.

A javaslatokat március 4-ig az alábbi oldalon várják. Ezen közterületek egyikére sincs korábban bejegyzett házszám sem lakóház, így senkinek nem kell az elnevezést követően okmányokat cserélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek