Itt a Valentin-hétvége: Íme a legromantikusabb programok Budapesten

Nemsokára itt van február tizennegyedike, vagyis a szerelmesek napja! Mivel idén a Valentin-nap keddre esik, ezért számos szolgáltató-és vendéglátóhely már ezen a hétvégén romantikus meglepetésekkel készül a pároknak. Mutatjuk a legjobb budapesti programokat, ahova még most sem késő elindulni!

Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban

Valentin-nap alkalmából ezen a hétvégén különleges, romantikus sétát szerveznek a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe és eldugott lépcsőházába, ahol Erzsébet királyné szívének legrejtettebb titkaival ismerkedhetünk!

A tematikus séták az YBL Miklós szobortól indulnakForrás: Facebook/Várkert Bazár

Milyen gyermek, feleség, barát és barátnő volt a magyarok hőn szeretett királynéja? Hogyan élte meg kislánya, Zsófia és egyetlen fia, Rudolf trónörökös elvesztését, és hogyan teljesedhetett ki Mária Valéria édesanyjaként? Miként viselte a Ferenc Józseffel kötött, egyre boldogtalanabbá váló házasságát? Sisi valóban gyengéd érzelmeket táplált a „szép akasztott" gróf Andrássy Gyula iránt? Tényleg szívügye volt Magyarország és a magyarok? Ezen a 60 perces sétán most mindenre fény derül! A séták február 11 és 12-én 11:00 és 14:00 órakor indulnak az Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobor elől. 

Éjszakai romantikus fürdőzés az Aquaworldben

Töltsetek el kedveseddel egy romantikus fürdőzős estét február 11-én az Aquaworld Budapestben. Az est folyamán lesz páros fotózás, dance show, tűzvarázsshow, és persze vár titeket a 11 óriáscsúszda, élménymedencék, jacuzzik és szaunák. Kapunyitás este 9 órától lesz, de érdemes előbb érkezni, mert az elővételes jeggyel érkezőket korábban beengedik. Jegyek kizárólag online elérhetők!

Éjszakai fürdőzés az AquaworldbenForrás: Facebook/Aquaworld Budapest

Kalandozás a virtuális valóságban: Megnyílt Budapest legújabb VR terme

A belváros szívében, a Deák Ferenc térnél több mint 30 izgalmas játékkal nyitotta meg kapuit a Linar Downtown Budapest. Ha mindig is érdekelt, hogy milyen érzés lehet egy utasszállító repülőgépet vezetni, vagy épp zombikra lövöldözni, esetleg dinókkal barangolni az őskorban, akkor próbáljátok ki párban valamelyik VR-élményt. A felejthetetlen szórakozás garantált, ráadásul Valentin-nap alkalmából, ha február 14-ig foglaltok, több játékidőt és további kedvezményeket is kaptok. 

A Linar Downtown VR termében párban is játszhattokForrás: Facebook/Linar DownTown VR

Foglald versbe szíved választottját - Slam Poetry Szentendre

Február 11-én szombaton este Budapesttől nem messze, Szentendrén a Barlang klubban Valentin-napi Slam Poetry versenyt rendeznek. A versenyen bárki színpadra léphet saját szerelmes szerzeményével. A műfaj szerelmeseinek igazi kortárs, kulturális élményben lesz részük. A produkciókat három fős zsűri bírálja el, akiket a közönség soraiból választanak ki az est elején. A zsűri munkáját szakmai zsűritag is segíti. Az esten az első három legkiemelkedőbb versenyző részesül díjazásban, továbbá a házigazdák is választanak egy kiemelt slammert. A versenyre jelentkezni üzenetben a Slam Poetry Szentendre Facebook-oldalán lehet. 

Ha kreatív módon vallanál szerelmet...Forrás: Facebook/Slam Poetry Szentendre

+1: Valentin Expressz a Gyermekvasúton

A MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton csak idén indulnak először Bálint-napi különvonatok. A kisvonatok általában csak napközben kanyarognak a Budai-hegység öreg fái között, de idén először február 14-én, Valentin-nap alkalmából 17 és 19 órakor is indulnak a hűvösvölgyi végállomásról.

Gyönyörű havas táj mellett romantikázhattok a kisvasútonForrás: Facebook/Gyermekvasút, Budapest

A „Valentin Expressz" program lényegében egy gördülő éttermet jelent távol a zsúfolt város zajától. A program kezdetén minden szerelmespárról közös fénykép készül. A vonat zakatolását a résztvevők először koccintással törhetik meg. A patkó alakú alagúton való áthaladás után pedig következhet az utazás fénypontja, azaz az előre kiválasztott ünnepi vacsora elfogyasztása a szalonkocsiban. A visszaúton a vonat néhány percre a nevezetes panorámaívben is megáll, hogy a desszert mellett legyen lehetőség gyönyörködni a festői Budapest esti fényeiben. A különleges járatok kizárólag elővételben váltott jegyekkel vehetők igénybe.

(A borítókép forrása: Shutterstock/Bgstock72)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek