Megújulva várja a síelőket a Vasas síháza a Normafánál

Csütörtökön délelőtt átadták a Vasas teljesen megújult, a terasszal együtt 400 négyzetméteres, kétszintes síházát a Normafán, amely a klub északisízői mellett a szabadidő-sportolókat is szolgálni fogja, tudtuk meg az MTI-től.

Síző a Vasas megújult síházánál, a Normafánál. A terasszal együtt 400 négyzetméteres, kétszintes síház a klub északisízői mellett a szabadidő-sportolókat is szolgálni fogjaForrás: MTI/Kovács Tamás

A síház 1974 óta üzemel a Normafán, eredetileg felvonulási épületnek készült, hogy aztán a Vasas használatába kerüljön hosszú évtizedekre, mostantól pedig teljesen megújult formában szolgálja tovább a szakosztályt. A szalagot a Vasas SC életműdíjas legendás síelői vágták át.

Pokorni Zoltán, a főváros XII. kerületének polgármestere, valamint Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke is emlékeztetett arra, hogy a magyar sísport 1890-ben épp a Normafánál született meg, így ezen a napon tulajdonképpen visszatér az otthonába. A kerületben 2013-ban indult meg a Normafa Park Program, amelynek keretében apró lépésekben újítják meg a környezetet, és ennek a folyamatnak része a Vasas Síház rekonstrukciója. Fürstner pedig hozzátette: a létesítmény a szabadidősportot is szolgálja, és ezzel alapot ad a versenysportnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek