Végre visszakaptuk a Blaha Lujza teret

Átadták a felújított fővárosi Blaha Lujza teret szombaton. Az elmúlt bő ötven évben nem volt olyan városvezetés, amely ne ígérte volna meg a Blaha felújítását – hangoztatta Karácsony Gergely, és hozzátette, hogy a Blaha most már találkozási hely, nem pedig parkoló és közlekedési csomópont. Szerinte a város közepén egy liget jött létre, ami tavasszal látszani fog.

Megtörtént az átadásForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy nagyon más lett a Blaha Lujza tér, amely 55 év után végre méltó a nevéhez, a múltjához. Ő is felhívta a figyelmet a fás környezetre, amely tavasszal jobban látszik majd, és örömét fejezte ki azért is, mert sok miniszobrot helyeztek el a téren.

Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester azt mondta, az összes európai nagyvárosnak vannak ikonikus terei, amelyek mindenkinek jelentenek valamit, a Blaha pedig biztosan ilyen. Az emberek itt találkoztak a barátaikkal, randevúztak és vártak a 7-es buszra – sorolta. A felújítás előtt a tér finoman szólva nem volt szép, mostanra azonban gyönyörű lett - jelentette ki.

A 2021 júliusában indult beruházásnak köszönhetően nemcsak a tér felszíne, hanem az aluljáró felső födémszigetelése, a felette található útpálya, valamint – kapcsolódó fejlesztésként – a Somogyi Béla utca is teljesen megújult, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek