Elfogadták a megújuló Bosnyák tér látványterveit

A Bosnyák tér területének megújításáról és beépítéséről már másfél évtizede folynak a tárgyalások. Számos dátum és terv került azóta a mindenkori városvezetés elé, de a hosszas előkészítő munkák, egyeztetések és tervezés után, idén nomvember 11-én sikerült dönteni arról, hogy milyen módon újuljon meg a főtér, a piac, a szakrendelő és Városháza területe - olvasható a Zuglo.hu cikkében.

A Polgármesteri Hivatal látványterveForrás: ©Lima Design Kft. / zuglo.hu

Amint írták, a tervek szerint a Bosnyák téren egy 6-8 ezer négyzetméteres főteret alakítanak ki. Innen indul majd egy sétálóutca, melynek mentén megtalálható lesz az új és modern városháza, a korszerű szakrendelő intézet és Zugló egyik szimbóluma, a Bosnyák téri piac, mindez egy létesítményben. Az egész komplexum alatt mélygarázs húzódik majd.

Az Önkormányzat megbízásából az elképzeléseiről a Lima Design Kft. készített kész koncepciót és látványterveket. De a megújulás itt nem ér véget. A Bosnyák tér mögött indul egy külön magánberuházás is, ami azonban egységben lesz a megújuló főtérrel, illetve a Csömöri út mentén irodaépületek épülnek, a Bosnyák utca felőli részen pedig lakóházak. Ennek a terveit a világhírű építésziroda, a Zaha Hadid Architects készítette.

A Vásárcsarnok látványterveForrás: ©Lima Design Kft. / zuglo.hu

Horváth Csaba polgármester kiemelte, hogy a tervezés során fontos szempont volt, hogy egy zöldebb városrészt hozzanak létre. Ezt pedig úgy érik majd el, hogy a jelenleg használaton kívüli területeket füves, fás közterekké és parkokká alakítják, de közben figyelnek arra is, hogy a meglévő értékeket, mint amilyen a Bosnyák téri piac és templomtér, átmentsék.

A városháza jelenlegi épületében lakásokat alakítanak ki, az új piac megépüléséig pedig ideiglenes piac kialakításával biztosítják a vásárlás lehetőségét. A Bosnyák tér és környékének rehabilitációjával ráadásul azt is reméli a kerületvezetés, hogy Zugló egyik fő tere újra visszakapja központi, méltó szerepét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek