Kész időutazásra hívják a város nosztalgiavillamosai

Szombattól már belefuthattak a nosztalgiavillamosokba Budapesten, amelyek innetől kezdve minden hétvégén a 2-es villamos vonalán bukkannak fel október 31-ig.

Forrás: BKK / Nyírő Simon

Az eredeti állapota szerint felújított barna 611-es villamossal, és a 2806-os sárga, a '60-as-'70-es évekre jellemző kialakítású villamossal utazhatnak a régi járművek szerelmesei. A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 és 18:08 között a Közvágóhídról, illetve 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről. A National Geographic által a világ 10 legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon utazva számos műemlék, látnivaló megcsodálható, többek között az Országház, a budapesti hidak, a budai Vár és a Gellért-hegy.

Forrás: BKK / Nyírő Simon

A nosztalgiaközlekedés jóval több, mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, ami egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést is. A nosztalgiajárművek sofőrjei és a kalauzok (BKK ellenőrök) olyan válogatott személyzet, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről.

Lehet jegyet lyukasztani vagy a végállomáson akár csengetni is a 100 éves villamos csengőjével.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni, melyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól – tudtuk meg a BKK sajtóközleményéből. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek