Két hétig ingyen utazhatunk Budapesten az új elektromos tesztbuszon

Újabb teljes mértékben elektromos hajtású autóbuszt tehet próbára a BKK és szolgáltatója, az ArrivaBus Kft. Budapesten. A BYD K7 típusú, környezetbarát midibusszal augusztus 9. és 22. között lehet találkozni a fővárosvan a 15-ös, a 16-os, a 27-es, a 102-es és a 158-as vonalon. Az elektromos autóbusszal bárki ingyenesen utazhat a tesztidőszak során - adja hírül a BKK közleménye.

Forrás: ArrivaBus Kft.

A korszerű, alacsonypadlós elektromos járat az alábbi napokon és útvonalakon fog közlekedni: augusztus 9-én, 10-én és 11-én (hétfő, kedd, szerda) a 158-as autóbusz útvonalán e158-as jelzéssel, augusztus 12-én, 13-án és 16-án (csütörtök, péntek és hétfő) a 16-os autóbusz útvonalán e16-os jelzéssel, augusztus 14-én és 15-én (szombat, vasárnap) a 15-ös autóbusz vonalán e15-ös jelzéssel, augusztus 17-én, 18-án és 19-én (kedd, szerda, csütörtök) a 27-es autóbusz vonalán e27-es jelzéssel, augusztus 20-án, 21-én és 22-én (péntek, szombat, vasárnap) a 102-es busz vonalán e102-es jelzéssel.

A jármű a Budapesti Közlekedési Központ, az ArrivaBus, illetve a hollandiai székhelyű BYD Europe B.V. együttműködésében érkezik Budapestre. A BYD K7 midibusz a legkisebb tagja a BYD Europe buszcsaládjának, méretéből adódóan a szűkebb városi utcákon is közlekedhet. Az alacsonypadlós jármű 8.7 méter hosszú és 22 ülőhely van rajta, a legmodernebb töltési technológiának köszönhetően egyetlen töltéssel akár 150 kilométert is képes megtenni.

A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet, amelynek egyik fő célkitűzése a környezetbarát járművek használata a közösségi közlekedésben. A közelmúltban a BKK partnereivel, a BKV-val és az ArrivaBus-szal többször tesztelt zéró emissziós járműveket, ez a midibusz idén már a harmadik olyan tisztán elektromos hajtású jármű, amely a budapesti utasforgalomban tesz próbát. 2021 júniusában a budapesti közlekedés résztvevői már találkozhattak egy, szintén a BYD által gyártott elektromos járművel, a BYD K9UB 12m eBusszal, májusban pedig a Mercedes-Benz eCitaro típusú elektromos autóbusszal ismerkedhettek meg az utasok. Tavaly a BKK és a MAN közreműködésével a MAN Lion's City 12E járművet tesztelték.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek