Idén grandiózus, 4 napos rendezvénysorozat övezi augusztus 20-át

A hagyományos események mellett idén további 17 helyszínen változatos programok várják városszerte a vendégeket, amelyeket a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások nem érintenek - olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján.

A 2017-es tűzijáték BudapestenForrás: AFP/Attila Kisbenedek

A négy napon át tartó eseménysorozat alkalmából lesz Utcazene és Foodtruck Show a Szabadság téren, Szabadrét Fesztivál az Erzsébet téren, illetve Magyar Ízek Utcája is a Lánchíd utcában. Az Alkotmány utcát a Városok sétánya kiállítás gazdagítja, itt lehet majd megtekinteni az újjáépített Aranyvonatot. A Budai Várban a Tóth Árpád sétányon kap helyet a Hősök útja, a Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében lesz a Panorama Classical komolyzenei koncertsorozat, a Retro Tabán rendezvényen pedig ismét megelevenedik a kultikus városrész.

A Vörösmarty téren a legjobb magyar csárdák ételeit lehet megkóstolni a Csárdafesztivál keretében. A Március 15. téren kiemelkedő sportolóink mesélnek a SportHősök állomáson, a Vigadó téren az Operett Korzó színpadon a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel. A hétvége során több tízezer embert vár a RoadMovie Live koncertsorozat a Műegyetem rakparton, a Nehru parton és a Bálnában Divat&Design Feszt fogadja az érdeklődőket. A Városliget Gyerekligetté alakul, ahol a gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas programok várják a családokat. Részletes program a szentistvannap2021.hu weboldalon és a kapcsolódó Szent István Nap 2021 mobilapplikáción találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek