Vérpezsdítő flamenco zenétől lesz hangos a Hunyadi tér

 A Nemzetek Fesztiválja programsorozat július 31-én Spanyolországgal tölti meg a VI. kerületi Hunyadi teret. A szervezők szerint ezen a napon nem kell majd útlevél ahhoz, hogy Spanyolországba utazzanak, ugyanis az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, a budapesti Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet együtt költözteti a térre az Ibériai-félszigeten fekvő ország dallamait, táncait, ízeit, irodalmát és filmjeit.

Forrás: (c)Német Mihály fotóművész / Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér / Facebook

Az esemény 15:30-as megnyitóján Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövete is részt vesz, utána pedig rögtön bele is csapnak a lecsóba, vagyis a gazpachoba, amiről maga a nagykövet mesél majd az érdeklődőknek. 

A nap folyamán hallgathatnak majd spanyol gitárkoncertet, egy kis ízelítőt a spanyol irodalomból felolvasások keretében, valamint első kézből hallhatnak a caminoi zarándokutakról a Szent Jakab Társaság elnökének előadásában – írták az esemény Facebook-oldalán.

18 óra után a flamenco dallamai, illetve Pirók Zsófia és Lippai Andrea táncművészek cipőinek kopogása tölti majd be a teret. 19:30-tól spanyol gitárkoncert kezdődik Daniel Montes (Mexikó) és Bianca Laboissiere (Brazília) közreműködésével, amely megadja az alaphangulatot a 20 órakor induló fiestához, ahol az elmúlt nyarak legismertebb spanyol slágereire táncolhatnak majd és tanulhatnak is spanyol táncokat. Aki pedig inkább filmet nézne, az egy előzetes regisztráció után beülhet a Hunyadi téri kertmoziba, ahol 21 órától a Julieta című spanyol drámát vetítik eredeti nyelven, magyar felirattal.

Az ingyenesen látogatható spanyol napon a gyerekeket is várják programok. A Pápaszemes Manolito Gyereksarokban ismeretterjesztő játékokat és nyereményjátékokat szerveznek 15:30-tól egészen este 20 óráig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek