Kincskeresős, időutazós óbudai sétára indulhatunk július utolsó napján

A rendhagyó sétán, amit július 31-re terveznek, megtudhatjuk, hol rejtőzik Budapest legapróbb kávézója? Hány lépést kell tennie Szindbádnak, hogy esernyőhöz jusson, és miként változott meg szépen lassan Óbuda Fő tere az 1800-as évektől kezdve. 

Forrás: Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont / Facebook.com

A 18 órakor induló Akkor és most Óbudán - a Fő tér 2. titkai elenvezésű sétán a vezetők megmutatják hogyan lett a lóvasút egyik megállójából élhető, autók nélküli köztér, miként alakult át a Fő tér 2. épülete egykori kereskedőházból közösségi találkozóponttá, és a közbenjárásukkal belopakodhatunk a közönség előtt máskor rejtett színhelyekre is.

A séta az Óbudai KultÉj keretében valósul meg, amiről részletesebben már írtunk itt az oldalon. A sétán maximum 30-an vehetnek részt, a jegyeket pedig az Imagine Budapest oldalán keresztül lehet megvenni - olvasható az esemény oldalán. Szintén itt írták, hogy a sétára megváltott jeggyel a KultÉj összes helyszínére beléphetünk. A karszalagokat pedig az Esernyősben lehet majd átvenni a sétavezetőtől a séta előtt, vagy 15 órától az Esernyős Kávézó pultjában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek