A budai alsó rakpartról újra elindul a főváros egyik legnagyobb bringás felvonulása

Bár tavaly le kellett mondani az eseményt, június 26-án, ha minden a tervek szerint halad, a Magyar Kerékpárosklub szervezésében megtartják az I bike Budapest felvonulást. A programleírás szerint a biciklisek 14 órakor indulnak a budai alsó rakpartról, és a pesti rakpart érintésével az Andrássy úton keresztül a Városligetbe érkeznek meg, ahol az út bringaemeléssel ér véget.

Forrás: I bike Budapest / Facebook.com

Az I bike Budapest felvonuláson a főváros olyan pontjain tud végigtekerni a gyerekektől az idősekig bárki, ahol máskor nem, vagy csak nagyon nehezen lehet kerékpározni. "A felvonulást szervező Magyar Kerékpárosklubnál hiszünk abban, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni. Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni" – írják az esemény Facebook-oldalán.

Az I bike Budapest bringás felvonulás ideje alatt a Kerékpárosklub a korábbinál rövidebb útvonalon és lehetőleg minél tágasabb szabad tereken vezeti majd a menetet. A felvonulás rendőrség által biztosított, lezárt útvonalon halad végig, így családosan is könnyen teljesíthető lesz. A felvonulás önkéntes rendezői a forgalmas keresztező útvonalaknál átengedik a közösségi közlekedésben résztvevő autósokat és a zebrákon a gyalogosokat, így még ha sokan is vesznek részt a rendezvényen, akkor sem várható a közlekedés aránytalan korlátozása – olvasható a leírásban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek