Jövő héten már nem közlekedhetünk a rakparton

  Mintavételi fúrásokkal kezdődött el az Idősebb Antall József rakpart hónapokig tartó felújítása. A próbafúrásra azért volt szükség, hogy a szakemberek a kivitelezés megkezdése előtt a bontási technológia meghatározásához pontos képet kapjanak az útpálya szerkezetének alsó rétegeiről. A mintavételt követően, június 7-től már a bontást végző munkagépeké lesz a főszerep - olvasható a BKK sajtóközleményében.

  Forrás: BKK/Nyirő Simon

  A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részen kezdik el. Az Idősebb Antall József rakpart átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. A projekt eredményeként a Kossuth tér és a Margit híd között megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek ma feleslegesen foglalják a Duna melletti közterületeket.

  A lépcsős partfal megmarad, azonban a Markó utcai rámpa támfala beljebb kerül. A világörökségi védett látkép nem sérül, sőt az új járdának köszönhetően séta közben is gyönyörködhetnek majd benne az arra járók - írták a közleményben. Mindemellett a partszakasz zöldebbé is válik, mivel a beruházás során 35 fát telepítenek a területre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek