Kaktuszkiállításra és -vásárra várják a rajongókat a Fűvészkertbe

  A Tavaszi Országos Kaktuszkiállítást és -vásárt a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szevezi május 28. és 30. között. A helyszín az ELTE Fűvészkert lesz, ahol azokat a Mexikó kietlen szikláin, illetve tűző napsütésnek kitett hegyein és völgyeiben fellelhető növényeket ismerhetjük meg, melyeket Ferocactusoknak, vagy más néven hordókaktuszoknak nevezünk - olvasható a sajtóközleményben és az esemény oldalán.

  Forrás: Kaktuszgyujtok.hu / Press

  Az egyesület leírása szerint ezek a zord külsejű növények a mexikói őshonos indiánok barátainak számítanak, mivel rengeteg vizet tárolnak. Ezt megcsapolva pedig nem csak a helyiek, de a szomjas kaktuszkutatók is tiszta ivóvízhez juthatnak a forró mexikói fennsíkokon. Gyümölcsüket ráadásul citrompótlóként is lehet használni.

  Ehhez hasonló érdekességeket is megtudhatunk a három napos eseményen, aminek azért a hordókaktuszok lettek a főszereplői, mert az elmúlt időben hazánkban is kedveltté vált a színes tövisű és pompás virágú dísznövény.

  A kiállításon a nemzetség tucatnyi fajában gyönyörködhetnek majd a látogatók, de lesznek más látványos kaktuszok és pozsgásnövények is, illetve vásárolni is lehet majd. A gyerekeket pedig kaktuszokkal kapcsolatos kézműves foglalkoztató várja szombaton és vasárnap. A kiállítás és vásár reggel 9-től 17 óráig tart nyitva.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek