Különleges minikoncertnek adott helyet egy Dunán ringatózó hajó

Zalai Richard Balázs, vagyis IALAZ, aki békeidőben zenekarral az oldalán lép fel az élő koncerteken, és formációjával már rengeteg helyen járt Európában, ezúttal dunai környezetben forgatta legújabb lemezéhez a videóját.

Forrás: @Richard Zalai / Press

Az A38 Hajó bemutatója szerint IALAZ a nyugodt atmoszférateremtés specialistája. Így nem meglepő, hogy a kényszerszünet alatt írt dalai is a downtempo, a trip-hop és a chillout vezérfonalán haladnak. Szólóprojektjének első száma, a Like Sailing, mely március közepén debütált, és a Travel the Unknown című EP dalai mind egy különleges belső utazásra viszik a hallgatót.

A lemez dalai a szülővé válás folyamatát mesélik el, de a környezet, a színek és a hangok olyan utazásra visznek, amilyet a hallgatók elképzelnek maguknak. A videóban, ami a Like Sailing-hez és a Travel the Unknown-hoz készült, egy különleges, ARP 2600-as felmoduláris szintetizátort láthatunk.

A hangszerért Richard és felesége egészen Bulgáriáig utaztak, hazafelé azonban a szerb határon a határőrök nem szerették volna átengedni őket kenőpénz nélkül, mígnem hosszas vitatkozás után Richard felesége meg nem győzte őket azzal, hogy mit szólnának, ha az ő várandós feleségüket stresszelnék így. A történet érdekessége, hogy maguk is csak hetekkel korábban tudták meg, hogy babát várnak, így tulajdonképpen először két határőrrel osztották meg a nagy hírt – írták a sajtóközleményben.

Maga a forgatás sem ment zökkenőmentesen, ugyanis három perccel a felvételek megkezdése előtt hatalmas vihar tört ki: "Alsógatyára vetkőzve próbáltuk menteni a hangszereket és a kameratechnikát. Végül azért játszom mezítláb – ahogy pár snittben látszik –, mert teljesen szétázott a cipőm is. A csapzott, össze-vissza álló hajam sem a fodrász ötlete volt" – emlékszik vissza nevetve Richard. – "A szakadó eső után nem azon izgultam, hogy sikerül-e a forgatás, amire annyit készültünk, hanem azon, hogy a ponyvákat és takarókat levéve a hangszerekről mi az, ami nem ázott be vagy lett zárlatos, esetleg totálkáros. Szerencsére minden megúszta, még a hangfalak is, amikből úgy kellett kiönteni a vizet".

Aki megnézi a majd 16 perces videót, a zene mellett a Szabadság-híd és a Lánchíd közti panorámát is élvezheti a lassan úszó hajóról nézve. A képek olyan erőteljesek, mégis megnyugtatóak, hogy az ember szinte érzi az elvonuló vihar és a vizes hajófedélzet illatát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek