A Nyugati pályaudvar melletti csarnokban artistaképző intézet kap helyet

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ projektjének első lépéseként valósulhat meg, hogy rehabilitálják a VI. kerületben az Eiffel tér, a vasúti pálya, a Ferdinánd-híd és a Podmaniczky utca által határolt, régóta üresen álló területet. Itt a több hajóból álló mozdonycsarnokban jön majd létre egy olyan épületkomplexum, melynek területén közparkot is kialakítanak – olvasható az MTI hírében.

A fotó illusztrációForrás: Shutterstock.com / Lia Koltyrina

Hogy a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola 2023-ra megvalósulhasson, a jelenleg kihasználatlan területen le kell majd bontani bizonyos épületeket, ezzel azonban a zöldterület nagysága növekedik majd.

A projekt elsődleges célja, hogy tegyen a cirkuszművészet megújulásáért, illetve az artistaképző diákjainak megfelelő tanulási helyéért. Emellett azonban az is fontos, hogy a szóban forgó, jelentős részben használaton kívüli, szennyezett terület végre rehabilitálódjon.

Az üresen álló mozdonycsarnokban próbatermeket és előadótermeket alakítanak majd ki, és a VI. kerület kulturális életét is igyekeznek a komplexum adta új lehetőségekkel gazdagítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek