Ősi tárgyakra vadászhatunk a kisföldalattiban

  Ugyan az Aquincumi Múzeum egyelőre zárva, de most mégis lehetőség nyílik rá, hogy közelebbről megismerjék a gyűjtemények legizgalmasabb darabjait, méghozzá, mint Facebook-posztjukban írják,  egészen új megvilágításban.

  Forrás: https://www.facebook.com/Aquincum.Museum

  Március 26-tól ugyanis az M1-es metró, vagyis a kisföldalatti vonalán 15 különleges tárgyat fedezhetnek fel az utasok a róluk készült fotókon keresztül, ráadásul mindegyikhez egy megoldandó rejtvény is tartozik. Mindegyik tárgy alatt egy megválaszolandó kérdés található, melyre a helyes válaszokat az aquincum@aquincum.hu e-mail címre lehet beküldeni április 15-ig - mint a múzeum honlapjáról kiderül, ahol bővebb információkat is olvashatnak. 

  Az Aquincumi Múzeumban milliós nagyságrendű régészeti emlékanyag található a főváros történetéből az őskortól egészen a népvándorlás koráig.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!