Botrányokkal és pletykákkal fűszerezett 20. századi plakátok a Várkert Bazár teraszán

Bár a jelenlegi korlátozások miatt a Várkert Bazár nem tudja megtartani szokásos tavaszköszöntő programjait, a biztonsági előírások betartása mellett várja az érdeklődőket egy tavaszi sétával egybekötött tárlat látogatásra, ahol Faragó Géza plakáttervező titokzatos, botrányokkal és pletykákkal fűszerezett 20. századi budapesti éjszakai életet bemutató plakátjait nézhetjük meg, háttérben a Pesti panorámával. 

A plakátok betekintést nyújtanak a múlt egyik izgalmas időszakába, ipar-, politika- és kultúrtörténetébeForrás: Várkert Bazár / Facebook.com

A szabadtéri és ingyenesen látogatható kiállítást március 6-tól, előreláthatólag június 30-ig nézhetjük meg a Várkert Bazár Déli panoráma teraszán. A 25 plakátot bemutató kültéri installációkon szerepel többek között a Fővárosi Orfeum, a Holzer budapesti Divatháza, a Törley pezsgőgyár, a Corvin Áruház, valamint a Fővárosi Operettszínház Halló Amerika revüjének plakátja is - olvasható a Turizmus.com oldalán.

A művek, melyek a korszak jellemző alkotásai voltak az Országos Széchényi Könyvtár közreműködésével, a Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár különgyűjtemény ritkaságaiból származnak.

Faragó Géza, az alkalmazott grafika egyik ikonikus képviselője voltForrás: Várkert Bazár / Facebook.com

Faragó Géza  a híres plakáttervező és iparművész, Alfons Mucha osztályában tanult, Párizsban. A szakértők szerint, munkái összetéveszthetetlen képi világgal rendelkeznek és különleges humorral fűszerezett alkotások. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek