Filmnapok, kínai asztrológia és gasztroséta, ezek várnak ránk Budapesten

 A sort egy ízes hétvégi programmal kezdjük, amit a Bartók – reggel.délben.este és a Goodbar csapata hozott össze február 27-re és 28-ra. A Miénk az utca gasztroséta elnevezésű esemény fő feladata, hogy finom falatokkal egészítse ki az erre járó vendégek sétáját.

Forrás: Bartók - reggel.délben.este / Facebook.com

A Bartókban elviteles sört és gourmet töki pompost vagy melegszendvicset rendelhetünk, aztán átsétálva a Szabadság hídon a Kecskeméti utcában ott vár minket a Goodbar, ahol szintén elviteles csapolt sörrel és Jucy Lucy hamburgerrel vagy tacóval a kézben ülhetünk le egy kicsit. Mindegy, milyen irányba haladva, de megpihenhetünk a Gellérthegyen vagy a Károlyi kertben is egy padon - írták az eseménynél.

Haminc japán filmet nézhetünk meg egy nap alatt

Tegnap, vagyis február 26-án kezdődött el a JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál, ami március 6-ig várja a japán filmek kedvelőit. A filmeket ingyenesen, eredeti nyelven, választható magyar felirattal nézhetjük meg a fesztivál honlapján keresztül.

Lady Maiko (2014)Forrás: (c)2014 Fuji Television Network, Toho, Kansai Telecasting Corporation, Dentsu, The Kyoto Shimbun, Kyoto Broadcasting System, Altamira Pictures

Csak egy regisztráció kell hozzá, és az, hogy a Windows 10-el működő gépen legyen Microsoft Edge böngésző, mert különböző jogi követelmények miatt csak ezzel műödik a fesztivál lejátszója. A filmekről és a kísérőprogramokról részletesen egy korábban megjelent anyagunkban olvashatnak. 

13. Budapesti Építészeti Filmnapokat is beharangoztuk már itt az oldalon. Az eredeti tervekkel ellentétben a filmnapokat kizárólag online, a Budapesti Távmozi felületén rendezik meg idén, limitált számú, 1500 forintos jegyekkel. 

A rendezvény filmjeit március 4. és 13. között érhetjük el, és olyan témákba kaphatunk általuk betekintést, mint az egyén és a közösség újra egymásra találása, a szolidaritás, a másokkal szembeni empátia, a természettel való tudatosabb, érzékenyebb viszony és a környezetszennyezés.

Merüljenek el a kínai asztrológiában

A március 2-ra tervezett online esemény címe A kínai asztrológia alapvető fogalmainak eredete. A Konfuciusz Intézet leírása szerint nemrég átléptünk a patkány évéből az ökör évébe.

Ennek alkalmából az intézet szeretné közelebbről megismertetni az érdeklődőket az ősi kínai asztronómia és asztrológia rendszerével, kialakulásával, az ókorban és a későbbi időszakokban betöltött szerepével.

Az előadást Pap Melinda, az ELTE BTK Távol-keleti Intézet Kínai szakának egyetemi adjunktusa, buddhizmuskutató tartja majd, aki átfogó képet ad a kínai asztrológia alapvető szemléletéről és fogalmairól, a jóslás és naptárkészítés tudományáról, a ying-yang és a 5 elem komplex rendszeréről és az állatövi jegyek eredetéről. Az előadásba 17 órától lehet majd bekapcsolódni a program Facebook oldalán megadott linken keresztül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek