Ingyenes tesztelés kezdődik a fővárosban

Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat budapesti polgároknak - olvasható Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

A kép illusztrációForrás: Horth Rasur/shutterstock.com

Előzetes regisztráció után december 19-e és 23-a között 5000 ember vehet részt a tesztelésen a belvárosi Városháza parkban, a Széna téren, a Keleti pályaudvarnál vagy az Etele téri metrókijáratnál, az eredményt 30 percen belül megtudhatják a jelentkezők.

A szociális intézmények szűrése és a kerületi önkormányzatoknak átadott 50 ezer antigén teszt után hamarosan megkezdődik a legfontosabb közszolgáltatásokat biztosító budapesti munkavállalók tesztelése, melyhez mintegy 110 ezer antigén gyorsteszt áll rendelkezésre, ebből a tesztkapacitásból valósul meg a jelentkezők tesztelése is.

A részvétel feltétele a budapesti lakcímkártya és a betöltött 18. életév. Fontos tudni, hogy a negatív teszteredmèny önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja, negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható a továbbfertőzés, illetve időben megkezdődhet a gyógykezelés.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek