Újcirkusz, színház és tánc bemutatókkal is vár a Trafó új évada

A Trafó – Kortárs Művészetek Háza 2020/2021-es évada a Táp Színház A Menedék című produkciójával és a Mögöttes hangok zaja című tárlat megnyitójával kezdődik szeptember 4-én. De az évad programjai között lesznek még újcirkuszi, színházi és táncprodukciók, koncertek, performanszok, beszélgetések és filmvetítések is - olvasható a Színház.org oldalán.

Sokáig foglalt házként (squat) használták különböző alternatív művészeti csoportokForrás: VinceB / Wikipedia.org / CC BY-SA 3.0

A közönség láthatja majd többek között a Tünet Együttes, a Dollár Papa Gyermekei, a Compagnie 111 és Kalle Nio előadását, de színpadra lép még a Mordái és a Compagnie XY is. A nyitóeseményként beharangozott Mögöttes hangok zaja című tárlaton pedig Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Stetina és Imogen Stidworthy munkái láthatók majd.

A Liliom utcai trafóház 1909-ben épült és az ipari szecesszió jellegzetes alkotásának  tekintik ma is. Miután elsődleges funkciója megszűnt, negyven éven keresztül elhagyatottan állt, amíg meg nem találta a kultúra számára egy francia anarchista művészcsoport az 1990-es évek elején.

A Trafó - Kortárs Művészetek Házát végül 1998-ban, a Budapesti Őszi Fesztiválon nyitották meg először.

Az intézmény vezetősége pedig idén nyáron megkapta a használatbavételi engedélyt mintegy 190 négyzetméter alapterületű új térre, amihez akadálymentesített mosdó és raktárterületett is járt. A technikai igazgató elmondása szerint az új évadra akadálymentesen megközelíthető már a büfé is, nagyobb lett a ruhatár, az emeleten találni egy 40 négyzetméteres kistermet és az épület teteje is kizöldült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek